Представники Держлікслужби взяли участь у 28-му пленарному засіданні Комітету експертів з мінімізації ризиків для громадського здоров’я, спричинених фальсифікацією медичних послуг, товарів та подібних злочинів (CD-P-PH/CMED)

Опубліковано 21.10.2021 о 12:24

19-20 жовтня 2021 року Держлікслужба взяла участь у роботі 28-го пленарного засідання Комітету експертів з мінімізації ризиків для громадського здоров’я, спричинених фальсифікацією медичних послуг, товарів та подібних злочинів (CD-P-PH/CMED), що відбулось у форматі відеоконференції.

До роботи засідання долучились майже 50 представників регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів різних країн та представники міжнародних організацій.

Захід розпочався із розгляду стану імплементації сторонами Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я . В ході засідання обговорювалась питання, які викликають особливе занепокоєння у національних регуляторів ринку, а саме: виявлення фальсифікованих ліків та медичних виробів, що реалізуються через мережу Інтернет, удосконалення ринкового нагляду, крадіжки лікарських засобів. Увага експертів також була зосереджена на питанні так званих «пограничних продуктів»: харчових добавок, косметичних виробів тощо.

Учасники пленарного засідання навели приклади негативних наслідків потрапляння на ринки країн фальсифікованих лікарських засобів та медичних виробів і обговорили шляхи протидії, зокрема, активізацію міжнародної співпраці, зміцнення ролі поліції та посилення покарань.

Довідково:

Європейський комітет з фармацевтики та фармацевтичної допомоги (CD-P-PH) контролює роботу, яка проводиться Комітетом експертів щодо мінімізації ризиків для здоров’я населення, спричинених фальсифікованими медичними виробами та пов’язаними з ними злочинами (CD-P- PH / CMED).

Місія Комітету (CD-P-PH / CMED):

  • розробка та сприяння впровадженню багатогалузевих стратегій запобігання та управління ризиками;
  • сприяння співробітництву держав-членів;
  • надання державним органам охорони здоров’я інформації про ризики щодо фальсифікованих медичних виробів та пов’язаних із ними злочинів;
  • розробка інструментів підтримки для обміну інформацією щодо управління, запобігання та контролю за ризиками, які становлять такі злочини.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Затверджено символіку Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Наступна

На десятому засіданні Механізму держав-членів ВООЗ з питань некондиційних та фальсифікованих лікарських засобів вперше Україну в особі Держлікслужби обрано до оновленого складу Керівного комітету від Європейського регіону