Представники Держлікслужби  взяли участь у міжсесійному засіданні Комісії ООН з наркотичних засобів

Опубліковано 26.08.2020 о 09:15

25 серпня 2020 року в режимі онлайн відбулось друге міжсесійне  засідання Комісії ООН з наркотичних засобів (КНЗ ООН). До дискусії долучились делегати понад 100 країн світу. Представники Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України, громадської організації «Добробут поколінь» взяли участь в обговоренні рекомендацій ВООЗ стосовно канабісу та канабіоїдних речовин. 

У фокусі уваги були питання щодо розповсюдження наркотичних засобів, психоактивних речовин, суттєвого зростання кількості наркозалежних.

В ході дискусій учасники дійшли висновку про необхідність отримати  обґрунтування щодо уникнення потенційних ризиків в процесі імплементації рекомендацій ВООЗ, зокрема, щодо недопущення додаткових можливостей до зловживання, розширення нелегального та неконтрольованого використання наркотичних засобів, канабіноїдних речовин та ускладнення контролю державами за обігом таких речовин як у розвинутих країнах, так і у країнах що розвиваються.

Довідково.

Міжсесійні засідання КНЗ ООН проводяться з метою обговорення рекомендацій, прийняття яких вплине на економічний, соціальний, правовий та адміністративний розвиток, якщо будь-яка з цих рекомендацій буде прийнята.  За результатами обговорень рекомендації будуть включені для прийняття рішення на засіданні чергової поновленої сесії КНЗ у грудні 2020 року.

Інформація щодо попередніх консультацій розміщена на офіційній сторінці Комісії ООН з наркотичних засобів за посиланням:https://www.unodc.org/unodc/en/commissions/CND/Mandate_Functions/current-scheduling-recommendations.html

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Привітання з Днем Незалежності України !

Наступна

З 8 по 11 вересня відбулася міжнародна онлайн конференція «Інтеграція оцінки медичних технологій (ОМТ) в реформи охорони здоров’я в нових умовах»