Представник Держлікслужби взяв участь у семінарі ВООЗ по впровадженню регулювання медичних виробів

Опубліковано 13.10.2017 о 00:00

З 3 по 5 жовтня 2017 року в Єревані (Вірменія) відбувся семінар ВООЗ стосовно  впровадження регулювання медичних виробів в частині Глобальної рамкової моделі ВООЗ щодо регулювання медичних виробів, в якому   у складі делегації Міністерства охорони здоров’я України взяв участь і начальник відділу ринкового нагляду Управління інспектування Держлікслужби  Козодой Ю.А.

Делегатом Держлікслужби Козодоєм Ю.А. було відвідано засідання в групі: «Інструмент самооцінки» та представлено план дій та пропозиції  України щодо розвитку вищезазначеної  галузі, які за оцінкою ВООЗ були визнані, як передові.

Під час заходу представником від України було надано разом з іншими учасниками країн пропозиції до дорожньої карти розвитку регулювання медичних виробів на ближніх 5 років на глобальному рівні, розглянуто модель ВООЗ щодо регулювання медичних виробів, яка рекомендує керівні принципи, гармонізовані визначення та вказує атрибути ефективного регулювання, котрі мають бути втілені в обов’язковому порядку. ЇЇ основні елементи стосуються міжнародних документів щодо гармонізації, розроблених Глобальною гармонізованою робочою групою (GHTF) та її правонаступником, Міжнародним форумом регуляторів медичних пристроїв (IMDRF).

            На семінарі представники України, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Польщі тощо розповіли про поточний стан регулювання медичних виробів та поділилися своїм досвідом в цій сфері.  Консультанти ВООЗ надали рекомендації щодо покрокового керівництва при впровадженні регулювання медичних виробів відповідно до Регламенту ЄС по медичних виробах та регламенту ЄС по  in-vitro.

        Разом з тим, піднімалось питання складових регулювання медичних виробів: кваліфікаційні вимоги до персоналу, загальні принципи і керівництво щодо регулювання даної сфери.

        

        

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Позиція деяких представників експертного середовища щодо вакцинації проти грипу живими ослабленими вакцинами

Наступна

Голова Держлікслужби відвідала урочистості з нагоди відзначення Дня ООН