Припинено діяльність незаконної інтернет-аптеки

Опубліковано 14.03.2024 о 15:33

Управлінням боротьби з наркозлочинністю ГУ Національної поліції в Рівненській області за сприяння Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками припинено діяльність незаконної інтернет-аптеки.

Під час  розслідування кримінального провадження, в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фізичної особи, було виявлено та вилучено лікарські засоби (в кількості 47053 пігулки) з маркуванням на іноземній мові, котрі остання отримувала з-за кордону та частину з яких реалізовувала через вебсайти, інформація про які відсутня в Ліцензійному реєстрі з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що ведеться Держлікслужбою.

Матеріали справи скеровано слідчим для притягнення винних осіб до відповідальності за місцем скоєння правопорушення. Триває досудове розслідування.

Слід зазначити, що під час участі Голови Держлікслужби у вересні 2023 року у заходах «Гіркі пігулки: боротьба з нелегальним ринком підроблених ліків», який відбувся рамках реалізації Програми «Міжнародне комп’ютерне хакерство та інтелектуальна власність», організований Міністерством юстиції США (ICHIP) та Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності було повідомлено, що основним шляхом розповсюдження фальсифікованих або незареєстрованих лікарських засобів є інтернет-мережа.

Саме тому наголошуємо, що при купівлі лікарських засобів в Інтернет-мережі необхідно з особливою увагою підходити до вибору тих вебсайтів, які здійснюють продаж фармацевтичної продукції.

У свою чергу, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, на своїх вебплатформах мають обов’язково розмістити інформацію щодо назви підприємства, адрес аптек та аптечних пунктів, а також надати контактні дані.

Також важливо пам’ятати, що реалізовуватись в Україні можуть виключно зареєстровані лікарські засоби. Перевірити це можна за посиланням.

Окрім того, споживачі можуть уточнити інформацію про інтернет-аптеки, звернувшись до Держлікслужби за телефоном +380 (44) 422-55-77 або написавши на електронну адресу dls@dls.gov.ua

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Романа Ісаєнка призначено повторно Головою Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Наступна

Указом Президента України від 13.03.2024 № 155/2024 оновлено склад делегації для участі у засіданнях Європейської комісії з фармакопеї