Продовжуємо працювати

Опубліковано 09.03.2022 о 09:36

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 07 березня 2022 року № 427 «Щодо забезпечення безперервної роботи» та з метою забезпечення безперервної роботи сфери охорони здоров’я України в умовах воєнного стану, Держлікслужба забезпечує здійснення своїх повноважень у щоденному режимі роботи та працює для забезпечення безперебійного постачання ліків. 

Спільно з МОЗ здійснюється моніторинг асортименту та цін на лікарські засоби в аптечних мережах, проводяться зустрічі та обговорення щодо налагодження постачань  з власниками найбільших дистриб’юторських мереж. 

У взаємодії з обласним військовим адміністраціями, головними управліннями  Національної поліції в областях, м. Києві та їх територіальними підрозділами намагаємось вирішити питання щодо додаткової охорони важливих об’єктів: складів, аптек комунальної форми власності. Більшість приватних мереж інформують, що такої допомоги поки що не потребують.

Наразі також постала необхідність не лише допомогти аптекам з охороною, а й домогтися пріоритетності для руху транспорту і працівників  до аптек та складів, а там, де є потреба, допомогти  з фахівцями, щоб замінити тих, які виїхали в евакуацію.

Звісно, що все за можливості. Шок пройшов, країна має працювати, аптеки мають працювати і забезпечувати громадян життєво необхідними ліками.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

7 березня 2022 року: брифінг Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля

Наступна

Забезпечуємо безперебійну роботу