Підписано Меморандум про партнерство з Національною академією медичних наук України

Опубліковано 26.05.2022 о 16:00

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, в особі Голови Романа Ісаєнка, та Національна академія медичних наук України, в особі Президента НАМН, академіка НАН і НАМН України Віталія Цимбалюка, підписали Меморандум про партнерство.

Актуальність підписання такого документу зумовлена необхідністю сприяння забезпеченню виробництва якісних лікарських засобів (ЛЗ), підвищенню їх конкурентоспроможності та захисту інтересів вітчизняних виробників та попередженню потрапляння фальсифікованих ЛЗ на ринок України, запобіганню незаконному обігу наркотичних засобів. Це особливо актуально в умовах широкомасштабного вторгнення рф та подальшого відновлення України від наслідків війни, європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Підписання Меморандуму сприятиме об’єднанню зусиль Держлікслужби та НАМН щодо розробки та впровадження нових стандартів контролю якості ЛЗ та медичних виробів, контролю обігу наркотичних засобів з метою гармонізації галузевої нормативно-правової бази України до вимог відповідних директив ЄС.

Меморандум сприятиме реалізації проектів щодо виконання заходів із наукового забезпечення, науково-методичного та практичного навчання представників вітчизняної фармацевтичної сфери, а також дотриманню цілей подальшого сталого розвитку України загалом.

Так, в рамках Меморандуму Держлікслужба сприятиме залученню органів державної влади, представників громадськості та бізнесу до реалізації проектів із вдосконалення нормативно-правової бази щодо забезпечення якості ЛЗ та медичних виробів.

В свою чергу, НАМН надаватиме необхідну консультативну та технічну допомогу шляхом залучення наукових установ для оптимізації процесів контролю якості ЛЗ та медичних виробів.

Загалом, Меморандум є основою для подальшого розвитку взаємодії і співробітництва між Держлікслужбою та НАМН України.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Зустріч представників національних фармакопейних органів (NPA)

Наступна

Обговорили зміни в організації виробництва лікарських засобів в умовах повномасштабної війни