Розширення співпраці між Держлікслужбою та Фармакопейною Конвенцією США

Опубліковано 21.01.2022 о 12:19

20 січня 2022 року відбулась онлайн зустріч між представниками Держлікслужби, ДП “Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів” та Фармакопейної Конвенції США (The United States Pharmacopeial Convention – USP Convention).

Під час зустрічі обговорили питання розширення співробітництва у сфері контролю якості лікарських засобів. Учасники визначили основні напрямки взаємодії для запровадження довгострокової стратегії по забезпеченню доступності якісних та безпечних лікарських засобів для споживачів.

Були погоджені основні вектори співпраці, зокрема, щодо гармонізації основних фармакопейних вимог та профільної нормативної бази, використання лабораторних стандартів, проведення навчальних програм, взаємного обміну досвідом тощо. Для реалізації цих напрямів планується проводити наукові та навчальні активності, здійснювати роботу у складі спільних робочих груп відповідно до вимог чинного законодавства та ратифікованих Україною міжнародних угод.

Додатково:

USP Convention – це наукова, некомерційна організація, яка розробляє стандарти якості для препаратів, харчових інгредієнтів та дієтичних добавок. Стандарти USP, що стосуються ліків, забезпечені правовим захистом з боку Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (Food and Drug Administration, FDA). Крім того, стандарти, розроблені USP, використовуються виробниками та співробітниками регуляторних органів у багатьох країнах світу.

В 2011 році між Державною службою України з лікарських засобів та Фармакопейною Конвенцією США було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в низці важливих напрямів, які стосуються стандартів якості лікарських засобів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Представлено проєкт стратегії розвитку системи охорони здоров'я до 2030 року

Наступна

Представники Держлікслужби взяли участь в міжвідомчій нараді з обговорення проєктів нормативно-правових актів у сфері обігу наркотиків