Стратегічний план PIC/S на 2023-2027 роки

Опубліковано 01.10.2022 о 17:24

Затверджено та опубліковано на офіційному сайті PIC/S Стратегічний план Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій на 2023 – 2027 роки. Зазначеним планом визначаються пріоритетні напрями роботи на наступні п’ять років (2023-2027), до 31 грудня 2027 року. У розробці документа взяли участь керівники національних регуляторних органів – участники  PIC/S, партнерські організації та підкомітети PIC/S.

Стратегічними пріоритетами Плану PIC/S на 2023-2027 роки є: довіра до інспекції; гармонізація GxP; передовий досвід для підготовки інспекторів; готовність регуляторних інспекцій до майбутніх викликів; партнерство та співпраця зацікавлених сторін; оперативна спроможність. 

Протягом наступних 5 років зусилля та успіхи PIC/S щодо надійності інспекцій будуть першочерговими для виконання стратегічних пріоритетів. Протягом 50 років PIC/S зарекомендувала себе як ефективний форум для гармонізації GMP серед регуляторних органів та сприяла координації інших інспекційних заходів GxP, включаючи Належну дистриб’юторську практику (GDP), Належну практику фармаконагляду (GVP) і Належну клінічну практику (GCP). 

Навчання залишається одним із ключових фундаментальних елементів, на якому PIC/S зосереджується для підтримки інших стратегічних пріоритетів. PIC/S також визнає важливість добре підготовлених інспекторів, що може сприяти зміцненню довіри до інспекцій GxP, які проводять міжнародні партнери. З цією метою PIC/S планує продовжувати спрямовувати свої зусилля у навчанні глобальної інспекційної спільноти GxP з довгостроковою метою – досягти успіху в удосконаленні надійності інспекції.

PIC/S приділятиме суттєву увагу підготовці інспекторів до майбутніх викликів.  Зважаючи на  пандемію COVID-19, PIC/S працюватиме над тим, щоб зосередитись на передових технологіях виробництва та новому підході до біотехнологій, що можуть допомогти протистояти майбутнім спалахам вірусу, а також сприятимуть створенню нових більш ефективних методів лікування багатьох інших захворювань. На думку PIC/S, в найближчі роки для регуляторних органів буде ще важливішим підтримувати належний діалог, налагоджувати відносини та співпрацювати щодо реагування на глобальні виклики.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Реєстрація аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: Уряд вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності аптек

Наступна

Звіт Держлікслужби за 26-30 вересня 2022 року