Урядовий комітет ухвалив зміни до постанови КМУ №902

Опубліковано 07.11.2014 о 00:00

6 листопада 2014 року на засіданні Урядового комітету гуманітарного розвитку було погоджено проект постанови КМУ «Про внесення зміни до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, стосовно активних фармацевтичних інгредієнтів та продукції in bulk» (зміни до постанови КМУ від 14.09.2005 р. № 902). Нагадаємо, що цей проект напрацьований робочою групою з питань контролю якості лікарських засобів, яка була створена при Держлікслужбі України. Проект спрямований на дерегуляцію діяльності суб’єктів фармацевтичного ринку.

Проектом змін до постанови №902, зокрема, передбачена можливість вітчизняним виробникам лікарських засобів при ввезенні продукції «in bulk» для потреб власного виробництва не направляти її на держконтроль якості, а здійснювати лабораторний аналіз самостійно. Інформацію про результати лабораторного аналізу виробники мають щомісяця надавати територіальним органам Держлікслужби України. Також, проект передбачає можливість суб’єкту господарської діяльності (який не є виробником ліків) ввезти продукцію «in bulk» і розмістити її на ліцензованому складі виробника з можливістю відбору проб для лабораторного аналізу виробником.

Наступного тижня на засіданні Уряду передбачається розгляд та ухвалення проекту постанови КМУ «Про внесення зміни до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, стосовно активних фармацевтичних інгредієнтів та продукції «in bulk».

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Михайло Пасічник: Ми не дозволимо наражати на небезпеку здоров'я українців

Наступна

Міністерство юстиції зареєструвало наказ МОЗУ № 698 "Про затвердження Порядку здійснення контролю за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних і міжнародних стандартів"