Участь у роботі фармацевтичного форуму «ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА 2024. ФАРМАКОНАГЛЯД»

Опубліковано 07.03.2024 о 16:52

Представники Держлікслужби та Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Київській області взяли участь у роботі фармацевтичного форуму «ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА 2024. ФАРМАКОНАГЛЯД», який розпочав свою роботу 7 березня 2024 року і об’єднав усіх учасників процесу фармаконагляду не лише з України, а й зарубіжжя. Фахівці поділилися досвідом Держлікслужби в системі фармаконагляду в Україні. Було зазначено, що злагоджена взаємодія фахівців лікувально-профілактичних закладів, ДП «Державний експертний центр МОЗ України» та Держлікслужби є гарантом недопущення до споживача лікарських засобів, при застосуванні яких виникли непередбачені побічні реакції та/або летальні випадки.

Держлікслужбою протягом 2023 року було заборонено 42 серії лікарських засобів у зв’язку з надходженням інформації про непередбачувані побічні реакції та/або смерть людини внаслідок застосування серії або серій лікарського засобу. У зв’язку з отриманням позитивних результатів лабораторних досліджень було поновлено обіг 30 серій лікарських засобів. У зв’язку з закінченням строку тимчасової заборони (90 днів) та неможливістю здійснення контролю якості Держлікслужбою було видано 12 розпоряджень про повну заборону.

Здійснення контролю за безпекою лікарських засобів при їх медичному застосуванні є одним із основних направлень в здійсненні національної політики в області ліків у всіх країнах світу.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за період 26 лютого по 01 березня 2024 року

Наступна

Звіт за 04 - 08 березня 2024 року