Цієї неділі на Вінниччині відзначатимуть Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Опубліковано 17.07.2018 о 13:18

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/all-news/05-2017/19/5/Image4.JPG

Сьогодні, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулась прес-конференція присвячена відзначенню 21 травня Всесвітнього Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Прес-конференція відбулась за участю представників медичних закладів Вінниччини, громадських організацій, спеціалістів департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, товариства червоного хреста та працівників соціальної сфери.

Основним питанням, яке було винесене на прес-конференцію для обговорення стала програма проведення в місті Вінниці 21 травня акції до Дня пам’яті померлих від СНІДу.

Нагадаємо, що за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожної третьої неділі травня відзначають День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день відзначено в 1983 році в місті Сан-Франциско в США. На той момент у світі нараховувалось декілька тисяч випадків захворювання на СНІД, а відомостей про цю хворобу майже не було.

На сьогодні, організаторами проведення заходів приурочених цій сумній даті стали люди, яких особисто торкнулася трагедія втрати рідних та близьких через страшну хворобу СНІД.

Головна мета проведення заходів до Дня пам’яті померлих від СНІДу є привернення уваги населення до даної проблеми, профілактики цього захворювання, а також привернення уваги влади до соціального захисту ВІЛ-інфікованих.

За словами організаторів у програмі передбачається проведення конкурсу малюнку на асфальті на тему «Скажемо СНІДу – ні!», за підсумками якого відбудеться вручення заохочувальних подарунків учасникам та нагородження призами переможців конкурсу.

Традиційно, в цей день проводитиметься безкоштовний забір крові на анонімне ВІЛ-обстеження у пересувній лабораторії, яка буде розміщена в ЦПУіВ. Також, 23 травня пересувна лабораторія проводитиме анонімне тестування в приміщенні залізничного вокзалу.

В рамках акції, також, заплановано проведення різноманітних конкурсів, тематичних ігор, експонування виставки аматорських плакатів «Молодь проти СНІДу», що супроводжуватиметься тематичними звуковими інформаційними повідомленнями.

За матеріалами Вінницької ОДА

 

 

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/all-news/05-2017/19/5/Image1.JPG

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/all-news/05-2017/19/5/Image2.JPG

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/all-news/05-2017/19/5/Image3.JPG