Четверте засідання Комітету сторін Конвенції Ради Європи MEDICRIME

Опубліковано 27.05.2021 о 15:05

26-27 травня 2021 року  делегація  Держлікслужби взяла участь у 4-му засіданні Комітету сторін Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я (MEDICRIME),  у форматі відеоконференції.

Учасники привітали Еквадор, Білорусь та Боснію і Герцеговину з приєднанням до Конвенції. Постійне зростання кількості держав, що ратифікували Конвенцію MEDICRIME свідчить, що наразі принципи Ради Європи актуальні як ніколи, їх слід дотримуватись, особливо в умовах COVID-19.

Чергове засідання сторін Конвенції продемонструвало, що  протидія підробним і фальсифікованим лікарським засобам та медичним виробам   –  одна із суттєвих складових забезпечення здоров’я громадян. Поява торгівлі медичними виробами через мережу Інтернет сигналізує про нові ризики, а саме: розширює можливості для організованої злочинності.  Визнаючи виклики для сфери  охорони здоров’я, учасники засідання підтвердили необхідність посилення мультидисциплінарного підходу, взаємодії, інтенсифікації міжнародного співробітництва щодо виявлення і протидії розповсюдженню фальсифікованих та підробних лікарських засобів та медичних виробів.

https://www.coe.int/en/web/medicrime/the-medicrime-convention

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба святкує День вишиванки

Наступна

Опубліковано дослідження «Ефективність діяльності антикорупційного уповноваженого з комунікації на сайті органу влади»