7 квітня – Всесвітній день здоров’я

Опубліковано 07.04.2023 о 14:36

Найперше, що ми бажаємо нашим рідним і близьким – це здоров’я. І саме сьогодні, 7 квітня, у Всесвітній день здоров’я увага громадськості фокусується на важливості ведення здорового способу життя, розумовому і емоційному благополуччю кожного з нас.

Започаткування Всесвітнього дня здоров’я тісно пов’язане із заснуванням спеціалізованої установи ООН – Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка координує громадські та державні інституції, що опікуються охороною здоров’я. 

Цьогоріч ВООЗ відзначає своє 75-річчя. Завдяки зусиллям та співпраці фахівців з багатьох куточків світу, за цей період пройдено величезний шлях  у сфері охорони здоров’я. Винайдено способи лікування багатьох хвороб. Зроблено безліч відкриттів у сфері лікарських засобів та вакцин. Докладено титанічних зусиль для того, щоб у людства був доступ до якісних, безпечних та ефективних лікарських засобів.

Держлікслужба робить все можливе задля забезпечення громадян України якісними лікарськими засобами, включаючи тісну співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема, бере участь у робочих групах ВООЗ, у роботі Механізму держав-членів ВООЗ щодо неякісних та фальсифікованих лікарських засобів та медичних виробів. У 2021 році представника Держлікслужби обрано  заступником Голови з субстандартних та фальсифікованих лікарських засобів у Європейському регіоні. Механізм можна порівняти із глобальною платформою для проведення консультацій, прийняття рішень та забезпечення ефективної співпраці між країнами-членами та Секретаріатом ВООЗ з метою захисту здоров’я населення та сприяння розширенню доступу до безпечних, дієвих та якісних лікарських засобів, попередженню та боротьбі з обігом некондиційних і фальсифікованих лікарських засобів. 

 Ми бажаємо кожному доброго здоров’я! Бережіть себе!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 27 - 31.03.2023 року

Наступна

Звіт за 03 - 07.04.2023 року