EMA відзначає 25 років, дбаючи про  охорону здоров’я  людей та здоров’я тварин

Опубліковано 11.02.2020 о 12:36

25-ту річницю відзначає Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency, EMA) – децентралізоване агентство Європейського Союзу, відповідальне за наукову оцінку, нагляд та моніторинг безпеки лікарських засобів у ЄС. ЕМА – мережева організація, в діяльності якої беруть участь   тисячі експертів з країн ЄС, котрі працюють в її наукових комітетах. З моменту заснування Агентства 26 січня 1995 року середовище, де працює EMA, зазнало фундаментальних наукових, технологічних, законодавчих та соціальних змін. Але її місією залишається: об’єднання найкращих експертів з усього Європейського Союзу, щоб створити ефективну та надійну систему оцінювання та контролю за лікарськими засобами для людей та ветеринарії, яка обслуговує громадян у всьому ЄС.

«25 років є важливою віхою для EMA. Разом з нашими партнерами та зацікавленими сторонами з національних органів влади різних європейських країн, інституцій ЄС та громадянського суспільства ми гармонізовували та вдосконалювали систему оцінювання лікарських засобів, стимулювали інновації, покращували моніторинг та управління безпекою, сприяли прозорості та діалогу, вибудовували стосунки з міжнародними партнерами та допомагали зробити лікарські засоби доступними для тих, кому вони потрібні ”, – сказав виконавчий директор EMA Гідо Расі. “Коли ми будемо дивитись у майбутнє, ми продовжуватимемо будувати ці міцні основи, щоб забезпечити якісну роботу на користь здоров’я населення та здоров’я тварин”.

Про EMA

Заснована в 1995 році EMA  постійно працює для захисту здоров’я населення та тварин, оцінюючи лікарські засоби за суворими науковими стандартами та надаючи партнерам та зацікавленим сторонам незалежну наукову інформацію про лікарські препарати.

Успіх EMA ґрунтується саме  на співпраці в рамках європейської мережі регулювання лікарських засобів – унікальному партнерстві між Європейською Комісією, органами регулювання лікарських засобів у країнах Європейського економічного простору. Спільна робота з зацікавленими сторонами, включаючи пацієнтів, медичних працівників, науковців та інших експертів, заохочує до обміну знаннями, ідеями та найкращими практиками з метою забезпечення найвищих стандартів регулювання в питанні лікарських засобів.

 

Джерело: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-celebrates-25-years-advancing-public-animal-health

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба та Збройні сили України налагоджують тісну співпрацю

Наступна

Ситуація стосовно пілотного проєкту щодо маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів