PIC/S поповнилася новими членами

Опубліковано 13.01.2016 о 00:00

З 01 січня 2016 року регуляторні органи Гонконгу – Pharmacy and Poisons Board of Hong Kong (PPBHK) та Хорватії – Agency for Medicinal Products and Medical Devices of Croatia (HALMED) стали 47-м та 48-м повноправними членами міжнародної Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (The Pharmaceutical Inspection Convention and Pharmaceutical Inspection Cooperation Scheme, PIC/S).

Вступ нових національних регуляторних органів та процес розширення PIC/S сприяє зміцненню відносин та встановленню тісного співробітництва між уповноваженими органами-членами і країнами, що стали новими учасниками Системи. Це полегшує та прискорює проведення заходів, спрямованих на розв’язання практичних питань, що виникають в процесі міжнародної взаємодії у сфері контролю якості лікарських засобів.

Крім того, завдяки приєднанню нових країн до Системи забезпечується стабільний процес запровадження вимог Належної виробничої практики у відповідній країні та створюються умови для ефективного втілення нових погоджених стандартів та керівних документів, якими регулюються процеси забезпечення якості лікарських засобів.

Нагадаємо, що Державна служба України з лікарських засобів є повноправним членом PIC/S з 1 січня 2011 року та залишається єдиним членом PIC/S серед з країн-членів СНД.

PIC/S – це міжнародний інструмент взаємодії між країнами та регуляторними органами в сфері контролю якості лікарських засобів (національними фармацевтичними інспекторатами), які забезпечують разом активну та конструктивну співпрацю у сфері належної виробничої практики (GMP), інспектування та ліцензування.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Введено в дію ІІ видання Державної Фармакопеї України

Наступна

Делегація Держлікслужби України взяла участь у роботі другого засідання українсько-індійської робочої групи з питань охорони здоров'я та фармацевтики