Наказ від 21.12.2023 № 1490 “Про ліцензування господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів”

Опубліковано 21.12.2023 о 10:48

 

 

 

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

ТА КОНТРОЛЮ ЗА НАРКОТИКАМИ

 НАКАЗ

________________________                                                            Київ                                                                               №_______________

Про ліцензування

господарської діяльності

з обігу наркотичних засобів,

психотропних речовин і прекурсорів

 

Відповідно до законів України “Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори”, “Про ліцензування видів господарської діяльності”, Положення про Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 12.08.2015 № 647, Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 609, Ліцензійних умов провадження  господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці І переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку, затверджених  постановою Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 282, з урахуванням пропозицій робочої групи з питань ліцензування обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Держлікслужби (протокол від  21.12.2023   № 53/23)

 НАКАЗУЮ:

 

1.1. Видати ліцензії на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів 3 суб’єктам  господарювання (додаток 1).

1.2. Залишити без розгляду заяви про отримання ліцензії на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів 4 суб’єктам господарювання (додаток 2).

1.3. Анулювати ліцензії на право здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів  2 суб’єктам господарювання (додаток 3).

 

2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника Управління – начальника відділу ліцензування діяльності з обігу підконтрольних речовин Управління державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Надію ЛИСЕНКО.

 

 

  Заступник  Голови

                                                                   Володимир КОРОЛЕНКО

 

Додаток: 1

                 

Перелік

суб’єктів господарювання, за заявами яких прийняте рішення про
видачу ліцензії на право здійснення господарської діяльності з обігу
наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

                 

1.  КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “МІСЬКА КЛІНІЧНА ДИТЯЧА ЛІКАРНЯ № 16” ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

                 

Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з придбання, зберігання, перевезення, використання, знищення, реалізація (відпуск) наркотичних засобів (список 1 таблиця ІІ, список 1 таблиця ІІІ), психотропних речовин (список 2 таблиця ІІ, список 2 таблиця ІІІ), прекурсорів (список 1 таблиця ІV, список 2 таблиця ІV) Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770.

                 

Розрахункові реквізити для внесення плати за видачу ліцензії:
рахунок отримувача –UA398999980334129896019020649
назва отримувача коштів -ГУК Харків обл/МТГ Харкiв/22011800
код отримувача (код за ЄДРПОУ) –37874947
банк отримувача – Казначейство України (ЕАП)
код банку отримувача (МФО) – 899998

                 

Сума – 2684 грн.

                 

2.  КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ШВИДКОЇ ТА НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ІМ. ПРОФ. О.І. МЕЩАНІНОВА” ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

                 

Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з придбання, зберігання, перевезення, використання, знищення наркотичних засобів (список 1 таблиця ІІ, список 1 таблиця ІІІ), психотропних речовин (список 2 таблиця ІІ, список 2 таблиця ІІІ), прекурсорів (список 1 таблиця ІV, список 2 таблиця ІV) Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770.

                 

Розрахункові реквізити для внесення плати за видачу ліцензії:
рахунок отримувача –UA398999980334129896019020649
назва отримувача коштів -ГУК Харків обл/МТГ Харкiв/22011800
код отримувача (код за ЄДРПОУ) –37874947
банк отримувача – Казначейство України (ЕАП)
код банку отримувача (МФО) – 899998

                 

Сума – 2684 грн.

                 

3.  ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “МЕД ЄЙД”

                 

Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з придбання, зберігання, використання, знищення наркотичних засобів (список 1 таблиця ІІ, список 1 таблиця ІІІ), психотропних речовин (список 2 таблиця ІІ, список 2 таблиця ІІІ) Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770.

                 

Розрахункові реквізити для внесення плати за видачу ліцензії:
рахунок отримувача – UA358999980334159896019026011
назва отримувача коштів – ГУК у м.Києві/Шевченк.р-н/22011800
код отримувача (код за ЄДРПОУ) – 37993783
банк отримувача – Казначейство України (ЕАП)
код банку отримувача (МФО) – 899998

                 

Сума – 2684 грн.

                 

Всього: 3

                 

 

Додаток: 2

Перелік

суб’єктів господарювання, заяви яких про видачу ліцензій
на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних
засобів, психотропних речовин і прекурсорів
залишені без розгляду

1.  КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “МІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ № 18” ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Заява про отримання ліцензії залишається без розгляду на підставі статті 12 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі – Закон) у зв’язку з тим, що:
           – у заяві про отримання ліцензії не зазначено місцезнаходження  юридичної особи;
           –  відомості про стан матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання та наявність персоналу із зазначенням його кваліфікаційного рівня; про наявність дозволу Національної поліції на використання об’єктів і приміщень, призначених для провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; про відсутність у працівників, які за своїми службовими обов’язками отримають (чи мають) доступ безпосередньо до наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, не знятої чи не погашеної в установленому порядку судимості за вчинення нетяжких, тяжких та особливо тяжких злочинів або кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у тому числі тих, що вчинені   за   межами   України   (далі – відомості  про стан матеріально-технічної бази) не  відповідають  вимогам Ліцензійних умов провадження   господарської   діяльності  з культивування рослин, включених до таблиці I переліку   наркотичних    засобів,    психотропних     речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом  Міністрів України,  розроблення,   виробництва,   виготовлення,   зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання,  знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів,     включених    до     зазначеного   переліку,  затвердженого   постановою  Кабінет   Міністрів  України  від 06.04.2016 № 282 (далі – Ліцензійні  умови) (сторінки відомостей не пронумеровані та не засвідчені підписом суб’єкта господарювання (уповноваженої особи), у  п. 2 не зазначені списки і таблиці наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на які суб’єкт господарювання має намір отримати ліцензію; у п.3 відсутні реквізити документу, що підтверджує відомості про доступність місць провадження господарської діяльності для маломобільних груп населення, у п.5 не зазначена дата документа, який підтверджує, що в особи відсутня не знята чи не погашена в установленому порядку судимість за вчинення нетяжкого, тяжкого та особливо тяжкого злочину або за кримінальне правопорушення, пов’язане із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у тому числі тих, що вчинені за межами України.
            Запропонувати  привести  заяву про отримання ліцензії та документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії  у  відповідність  до  Закону,  Ліцензійних умов  та повторно звернутися до органу ліцензування.

2.  ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “САНКТ-АТАГАЙ”

Заява про отримання ліцензії залишається без розгляду на підставі статті 12 Закону у зв’язку з тим, що:
          – документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії подані не у повному обсязі (відсутня копія свідоцтва (посвідчення, сертифіката спеціаліста), що підтверджує професійну придатність керівника юридичної особи або керівника відповідного підрозділу юридичної особи, фізичної особи – підприємця, яка має ліцензію на провадження медичної або ветеринарної практики, для зайняття діяльністю з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що ліцензується.
          – у п. 5 відомостей про стан матеріально-технічної бази не зазначена освіта та спеціальність на Дзюба Г.В., Курлов В.Ю., Кучеренко В.А., Ананьєв В.П..
           Запропонувати  привести  заяву про отримання ліцензії та документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії  у  відповідність  до  Закону,  Ліцензійних умов  та повторно звернутися до органу ліцензування.

3.  ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МОЛОЧНОКОНСЕРВНИЙ КОМБІНАТ»

Заява про отримання ліцензії залишається без розгляду на підставі статті 12 Закону у зв’язку з тим, що:
         –  у пункті 4 відомостей про стан матеріально-технічної бази відсутні  реквізити  дозволу  Національної поліції на використання об’єктів і приміщень, призначених для провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
          – документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії подані не у повному обсязі (відсутня копія свідоцтва (посвідчення, сертифіката спеціаліста), що підтверджує професійну придатність керівника юридичної особи або керівника відповідного підрозділу юридичної особи, фізичної особи – підприємця, яка має ліцензію на провадження медичної або ветеринарної практики, для зайняття діяльністю з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що ліцензується.
           Запропонувати  привести  заяву про отримання ліцензії та документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії  у  відповідність  до  Закону,  Ліцензійних умов  та повторно звернутися до органу ліцензування.

4.  ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХІМІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ 3»

Заява про отримання ліцензії залишається без розгляду на підставі статті 12 Закону у зв’язку з тим, що:
           – документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії подані не у повному обсязі (відсутня копія свідоцтва (посвідчення, сертифіката спеціаліста), що підтверджує професійну придатність керівника юридичної особи або керівника відповідного підрозділу юридичної особи, фізичної особи – підприємця, яка має ліцензію на провадження медичної або ветеринарної практики, для зайняття діяльністю з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що ліцензується
        – персонал здобувача ліцензії не відповідає вимогам кваліфікаційних характеристик професій працівників відповідно до законодавства.
           Запропонувати  привести  заяву про отримання ліцензії та документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії  у  відповідність  до  Закону,  Ліцензійних умов  та повторно звернутися до органу ліцензування.

 

Всього: 4

 

Додаток: 3

Перелік

суб’єктів господарювання, за заявами яких прийнято рішення про
анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з
обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

1.  КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ “ПОЛОГОВИЙ БУДИНОК №1”

Анулювати ліцензію, видану Державною службою України з лікарських засобів та  контролю за наркотиками на підставі наказу від 03.10.2019 № 1221 на право провадження господарської діяльності з придбання, зберігання, перевезення, використання, знищення наркотичних засобів (список 1 таблиця ІІ, список 1 таблиця ІІІ), психотропних речовин (список 2 таблиця ІІ, список 2 таблиця ІІІ), прекурсорів (список 1 таблиця ІV, список 2 таблиця ІV) Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770, за заявою ліцензіата.

2.  КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ “ПОЛОГОВИЙ БУДИНОК №2”

Анулювати ліцензію, видану Державною службою України з лікарських засобів та  контролю за наркотиками на підставі наказу від 03.10.2019 № 1221 на право провадження господарської діяльності з придбання, зберігання, перевезення, використання, знищення наркотичних засобів (список 1 таблиця ІІ, список 1 таблиця ІІІ), психотропних речовин (список 2 таблиця ІІ, список 2 таблиця ІІІ), прекурсорів (список 1 таблиця ІV, список 2 таблиця ІV) Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770, за заявою ліцензіата.

Всього: 2

 

 

 

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку