Звіт про виконання Плану антикорупційних заходів за 2018 рік у Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області

Опубліковано 14.01.2019 о 16:33

Протягом  2018 року  завдання, які доводилися уповноваженим з питань запобігання та виявлення корупції Держлікслужби виконувались на належному рівні. Були детально опрацьовані всі методичні рекомендації з питань запобігання та виявлення корупції, що надавались Держлікслужбою.

На початку року в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області (далі – Служба) проведена оцінка корупційних ризиків, звіт вчасно надано Держлікслужбі для включення до Антикорупційної програми Держлікслужби.

Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у Службі проводилась робота, спрямована на запобігання корупції, шляхом планування і проведення навчань та роз’яснювальної роботи безпосередньо серед працівників Служби щодо застосування та дотримання положень антикорупційного законодавства. Всі заходи по проведенню навчань проводились регулярно, відповідно до плану.

Протягом  2018 року  працівники Служби приймали активну участь у навчальних заходах з питань запобігання та виявлення корупції, зокрема 25.09.2018 начальника служби, заступника начальника служби-завідувача сектору та головний спеціаліст-юрисконсульт приймали участь у регіональному семінарі з питань доброчесності та запобігання корупції з метою  підвищення рівня обізнаності щодо ділової доброчесності та огляду презентації найкращих практик впровадження антикорупційних програм; 29.10.2018 року вищезазначені працівники приймали участь у форумі, що  проводився за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні з питання:  відкриті дані, як інструменти прозорості, нових можливостей та боротьби з корупцією на всіх рівнях”; головний спеціаліст-юрисконсульт не однократно приймала участь у семінарах, організованих Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області з метою підвищення кваліфікації та рівня правових знань з актуальних питань чинного законодавства, в тому числі антикорупційного.

Протягом 2018 року на нарадах керівника проводились повноцінні навчання для працівників Служби щодо роз’яснення положень антикорупційного законодавства, загалом за звітний період було висвітлено, обговорено та роз’яснено 23 теми.

Головним спеціалістом-бухгалтером всім працівникам було видано під підпис довідки про заробітну плату за 2017 рік. На належному рівні був організований контроль за вчасним поданням декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру посадовими особами Служби та перевірка декларацій на наявність конфлікту інтересів суб’єкта декларування у встановленому законодавством порядку. Всі працівники подали декларації вчасно.

В актуальному стані підтримується розділ “Запобігання проявам корупції” на офіційному веб-сайті Служби, забезпечується його інформаційне наповнення.

На вході до Служби наявна скринька для подачі скарг на корупційні дії, стенд з контактними даними спеціально уповноважених органів з питань запобігання корупції, уповноважених осіб Держліслужби та Служби, наявний для широкого загалу примірник Закону України «Про запобігання корупції», а також на стендах розміщені актуальні новини та інформація з питань запобігання корупції.

Протягом 2018 року не було виявлено випадків порушення антикорупційного законодавства посадовими особами структурних підрозділів Служби.

Розроблений та затверджений План заходів щодо запобігання корупції в Службі на 2019 рік.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт про виконання Плану антикорупційних заходів за 2017 рік у Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області

Наступна

План заходів щодо запобігання та виявлення корупції в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області в 2020 році