Звіт про виконання Плану антикорупційних заходів в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області за 2019 рік

Опубліковано 24.01.2020 о 16:19

Звіт про виконання Плану антикорупційних заходів  в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області                   за 2019 рік

У звітному періоді керівництвом Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області (далі – Служба) здійснювався постійний контроль за роботою працівників щодо виконання доручень Уряду, спрямованих на безумовне виконання вимог законів України «Про державну службу», «Про запобігання корупції», наказу Нацдержслужби України «Про затвердження Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування» від 05.08.2016 № 158, Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про доступ до публічної інформації» та інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру.

На початку року в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області проведена оцінка корупційних ризиків, звіт вчасно надано Держлікслужбі.

Здійснено фінансовий контроль. Державні службовці категорії «Б» і «В» подали та оприлюднили на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції електронні декларації за 2018 рік.

Протягом  2019 року  працівники Служби приймали активну участь у навчальних заходах з питань запобігання та виявлення корупції, зокрема працівники Служби пройшли навчання на тему “Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики” на сайті “Прометеус”. Забезпечено підвищення рівня кваліфікації 3 працівників Служби у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, з питань запобігання, протидії та виявлення корупції. Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції пройшла підвищення кваліфікації за загальною короткостроковою програмою «Фінансовий контроль – Проблемні аспекти», «Запобігання та виявлення корупції – практика застосування», що відбулися на базі Української школи урядування та отримала сертифікати.

Проведено ознайомлення працівників Служби з нормами законодавчих та нормативних документів шляхом проведення 12 нарад з питань дотримання чинного антикорупційного законодавства.

З метою недопущення конфлікту інтересів на виконання Закону України «Про запобігання корупції» керівництвом вжито заходи для врегулювання конфлікту інтересів.

На офіційному веб-сайті Служби забезпечується функціонування розділу «Запобігання проявам корупції», в якому розміщено довідкову інформацію щодо антикорупційного законодавства України, щодо уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області, Держлікслужбі, та їх контактні дані.

В приміщенні Служби розміщено інформаційний стенд з рубрикою щодо запобігання проявам корупції та спеціальну антикорупційну скриньку для заяв, скарг та пропозицій.

Повідомлень громадян та юридичних осіб, інформації, оприлюдненої у друкованих, аудіовізуальних засобах масової інформації, а також отриманої від інших структур щодо причетності державних службовців Служби до вчинення корупційних правопорушень не надходило.

Розроблений та затверджений План заходів щодо запобігання корупції в Службі на 2020 рік.

Питання щодо запобігання корупції в Службі знаходиться на особистому контролі начальника Служби.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

План заходів щодо запобігання та виявлення корупції Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області на 2020 рік

Наступна

План заходів щодо запобігання та виявлення корупції Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області на 2021 рік