Звіт про виконання Плану антикорупційних заходів в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області за 2020 рік

Опубліковано 12.02.2021 о 11:04

У звітному періоді керівництвом Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області (далі – Служба) здійснювався постійний контроль за роботою працівників щодо виконання доручень Уряду, спрямованих на безумовне виконання нормативно-правових актів антикорупційного характеру.

Здійснено фінансовий контроль. Державні службовці категорії «Б» і «В» подали та оприлюднили на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції електронні декларації за 2019 рік.

Протягом  2020 року  працівники Служби приймали активну участь у навчальних заходах з питань запобігання та виявлення корупції, зокрема працівники Служби пройшли навчання на тему «Декларуй ДоброЧесно!2020» на сайті “Прометеус”. Забезпечено підвищення рівня кваліфікації 2 працівників Служби у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на тему «Актуальні питання реалізації законодавства про державну службу. Електронне декларування». Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції пройшла підвищення кваліфікації на тему «Загальна професійна (сертифікатна) програма підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції та забезпечення доброчесності », що відбулася на базі Української школи урядування та отримала сертифікат. В.о. начальника служби пройшла короткострокове підвищення кваліфікації на тему «Актуальні проблеми реалізації законодавства у сфері запобігання корупції на публічній службі» при Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації при НАВС та отримала відповідне посвідчення.

Проведено ознайомлення працівників Служби з нормами законодавчих та нормативних документів шляхом проведення 5 навчань по дотриманню чинного антикорупційного законодавства, а саме: щодо правильного заповнення декларацій, конфлікту інтересів, щодо дотримання антикорупційних заборон та обмежень, захист викривачів тощо.

На офіційному веб-сайті Служби забезпечується функціонування розділу «Запобігання проявам корупції», в якому розміщено довідкову інформацію щодо антикорупційного законодавства України, щодо уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області, Держлікслужбі, та їх контактні дані.

В приміщенні Служби розміщено інформаційний стенд з рубрикою щодо запобігання проявам корупції та спеціальну антикорупційну скриньку для заяв, скарг та пропозицій.

Повідомлень громадян та юридичних осіб, інформації, оприлюдненої у друкованих, аудіовізуальних засобах масової інформації, а також отриманої від інших структур щодо причетності державних службовців Служби до вчинення корупційних правопорушень не надходило.

Розроблений та затверджений План заходів щодо запобігання корупції в Службі на 2021 рік.

Питання щодо запобігання корупції в Службі знаходиться на особистому контролі начальника Служби.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

План заходів щодо запобігання та виявлення корупції Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області на 2021 рік

Наступна

Звіт про виконання Плану антикорупційних заходів в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області за 2021 рік