Аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області у 2 кварталі 2018 року.

Опубліковано 02.07.2018 о 14:28

Аналітична довідка

про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області

у ІІ кварталі 2018 року.

На виконання Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» у Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області здійснювались заходи, спрямовані на всебічний розгляд звернень громадян, оперативне вирішення порушених в них питань.

У ІІ кварталі 2018 року до Служби надійшло та було опрацьовано 10 звернень громадян,   що на 2 звернення менше ніж у звітному періоді порівняно з відповідним періодом 2017 року.

 

 

З усіх 10 звернень – 5 (50%) – складають заяви, 5 (50%) – скарги. З них від громадян поштою надійшло – 3 звернення (30%), від громадян на особистому прийомі – 1 звернення (10%), 3 звернення (30%) надійшло від Харківської обласної держадміністрації, 2 звернення (20%) направлено для розгляду з Держлікслужби, 1 звернення (10%) надійшло від Національного антикорупційного бюро України. Всі звернення були первинні та індивідуальні. 4 звернення надійшло від громадян, що потребують соціального захисту і підтримки, а саме за соціальним станом – пенсіонери, за категоріями: дитина війни-1, інвалід 2 гр.-1; інші не зазначали відповідної інформації. За статевим розподілом авторів звернень, до Служби зверталося чоловіків – 8, жінок – 2.

 

Питання, які порушували громадяни у своїх заявах та скаргах були:

–         щодо якості лікарських засобів – 4;

–         щодо порушення ліцензійних умов в аптечних закладах –1;

–         інші питання – 5.

 

 

У ході розгляду звернень громадян, було здійснено 2 позапланові перевірки суб’єктів господарювання у Харківській області.

Всі звернення громадян розглянуті Службою у строки, визначені Законом України «Про звернення громадян». Із загальної кількості опрацьованих звернень громадянам надано 8 відповідей – роз’яснень за звітний період, 2 звернення направлено за належністю у інші відомства.

Постійно проводиться робота, спрямована на дотримання термінів розгляду звернень громадян, надання обґрунтованих відповідей на звернення, на належне виконання резолюцій керівництва, перевіряється стан опрацювання виконавцями контрольних документів. Стан роботи зі зверненнями громадян щокварталу розглядається на оперативних нарадах керівництвом з працівниками служби. Контроль за вчасним та повним розглядом звернень громадян з метою забезпечення вимог законодавства та якісного задоволення обґрунтованих потреб громадян є важливою ділянкою роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області у І кварталі 2018 року.

Наступна

Аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області у ІІ кварталі 2018 року