В Одеській області відбувся семінар з питань ввезення лікарських засобів в Україну відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 року № 902

Опубліковано 26.12.2019 о 15:46

23.12.2019 року в приміщенні Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області за адресою м. Одеса, пр-т Гагаріна, 8 відбувся семінар для суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на провадження діяльності з імпорту (ввезення) лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) в Одеській області.

На семінарі були присутні в.о. начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області – В.В. Ляшенко-Щербакова, головний спеціаліст відділу державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Обертас Людмила Василівна — доповідач, співробітник Служби Безпеки України – Гладких Ігор Олександрович, представники імпортерів лікарських засобів в Одеській області, а саме: ТОВ «Ново Нордіск Україна», ТОВ «Кристал Фарма», ТОВ «Імуно-фарм», ТОВ «АННУШКА, ХЕЛС КЕА».

В ході семінару були розглянуті питання щодо Порядку здійснення державного контролю за якістю лікарських засобів, що ввозяться, а саме:
– Оформлення документів щодо ввезення (заяв, переліку);
– Терміни подання документів та строки їх обробки;
– Порядок здійснення огляду вантажу;
– Питання щодо коректного внесення інформації при заповненні електронної картки заяви на отримання висновку про якість ввезеного в Україну лікарського засобу;
– Підстави для направлення серій лікарських засобів на лабораторний аналіз та інші.

Також у ході семінару співробітником Служби Безпеки України Гладких І.О. було наголошено щодо заходів протидії розповсюдженню незареєстрованих та ввезених з порушенням на територію України лікарських засобів.

Доповідачем було надано відповіді на запитання, які виникли в ході семінару у присутніх представників суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з імпорту (ввезення) лікарських засобів в Одеській області.

По закінченню керівництвом Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області було висловлено подяку всім присутнім на семінарі та висловлено сподівання на подальшу ефективну взаємодію з імпортерами лікарських засобів в Одеській області.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба анулювала ліцензію мережі аптек, що продавала контрабандні лікарські засоби

Наступна

В Одеській області була припинена незаконна діяльність аптечного закладу