В Одеській області відбувся семінар з питань обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Опубліковано 23.08.2019 о 15:44

22 серпня 2019 року  у приміщенні  Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області за адресою м. Одеса, пр-т Гагаріна, 8 відбувся семінар з питань обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

На семінарі були присутні в.о. начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області – В.В.Ляшенко-Щербакова, заступник начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області – І.В.Шишкіна, посадові особи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області та представники фармацевтичної галузі Одеської області.     

Представники Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області (далі –Служба) поінформували учасників семінару про зміни до законодавства у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, повідомили присутніх про повноваження органів державної влади у вказаній галузі та обговорили інформацію щодо проблемних питань.

Також доповідачами було розглянуто питання щодо дотримання Ліцензійних умов суб’єктами господарювання у сфері легального обігу наркотичних засобів, Порядку провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом та повноваження у цій сфері Держлікслужби та її територіальних органів.

У окремому розділі семінару обговорювалась тема щодо Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів; Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків, затверджених наказом МОЗ України від 19.07.2005 №360 та надано відповіді представникам аптечних закладів на поставленні запитання стосовно відпуску лікарських засобів з аптек, у тому числі наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, сильнодіючих та отруйних лікарських засобів.

Посадовим особами Служби також приділено увагу питанню щодо забезпечення якості лікарських засобів та запобігання обігу неякісних, фальсифікованих, незареєстрованих та ввезених з порушенням лікарських засобів на території Одеської області шляхом проведення спільних заходів з правоохоронними органами.

Також підлягало обговоренню питання щодо заходів протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів та участь у цих заходах Держлікслужби та ії територіальних органів.

Підсумовуючи викладене, керівництвом Служби було висловлено подяку учасникам, присутнім на семінарі та висловлено сподівання на подальшу плідну та ефективну співпрацю.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Підсумки роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області за І півріччя 2019 року

Наступна

Оголошення для Керівників СГ, які здійснюють на території м. Одеси та Одеської області господарську діяльність з виробництва лікарських засобів