Дотримання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів в лікувально-профілактичних закладах Сумської області

Опубліковано 03.03.2020 о 13:35

27 лютого 2020 року на базі відділення післядипломної освіти молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів Сумського медичного коледжу відбулася конференція головних медичних сестер лікувально-профілактичних закладів, як обласних,  так  і центрів первинної медичної допомоги.  В заході взяли участь начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області Ситнік Л.А. та заступник начальника служби Говтва С.М.

На конференції йшла мова, зокрема про правила  зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах, обов’язки уповноваженої особи лікувально-профілактичного закладу, співпрацю з уповноваженими особами, в т. ч. про необхідність  відповідно до п.2 розділу І Правил зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах, затверджених наказом МОЗ України від 16.12.2003 № 584 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 03 квітня 2018 року № 610), після призначення наказом керівника лікувально-профілактичного закладу уповноваженої особи, відповідальної за якість лікарських засобів, подання відомостей про уповноважену особу (прізвище, контактний телефон) та форму зв’язку (телефон, факс, електронна пошта) протягом десятиденного строку після її призначення територіальному органу Держлікслужби – Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській  області.

Окремо було розглянуто  законодавство України про державний ринковий нагляд та обіг медичних виробів в закладах охорони здоров’я.  До слухачів була доведена інформація про необхідність подання письмового повідомлення про нещасні випадки або побічні дії, які виникають при використанні або застосуванні медичних виробів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Підсумки роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за 2019 рік

Наступна

Змінився режим роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області