На базі Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області 11.06.2019 проведено семінар-нараду з уповноваженими особами субʼєктів господарювання

Опубліковано 11.06.2019 о 16:47

Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області проведено семінар-нараду з уповноваженими особами  субʼєктів господарювання які здійснюють ввезення лікарських засобів на територію України: ТОВ «Мегаком», ТОВ «Евітас», ТОВ «Конарк Інтелмед», ТОВ «Аметрін ФК», ТОВ «Фіто-Лек», ТОВ «Беркана+», ТОВ «Атмотерра».

Було розглянуто наступні питання:

  1. Вступне слово про законодавство щодо ввезення лікарських засобів на територію України (доповідач: Терещенко О.С. – начальник служби).
  2. Про дотримання вимог Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 року № 902 та уніфікації підходів: щодо здійснення імпортерами вхідного контролю якості ввезених в Україну лікарських засобів; щодо подання імпортерами інформації відповідно до затверджених форм документів; щодо змісту сертифікату якості серії готового лікарського засобу; щодо виявлених невідповідностей при візуальному контролі зразків серій лікарських засобів та експертизи поданих заявником документів; щодо надання заявниками до Держлікслужби реєстраційних матеріалів та оригінал-макетів упаковок; щодо маркування упаковок лікарських засобів; щодо плану термінових дій (доповідач: Явнікова Л.В. – головний спеціаліст відділу державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів).
  3. СОП-02-06  «Порядок перевірки вантажу та дотримання умов зберігання при здійсненні державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться  в Україну» версія 02 від 05.06.2019  (доповідач: Явнікова Л.В.).

Також відбулося обговорення актуальних питань та надано відповіді на запитання учасників наради.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Безпечне та здорове майбутнє праці: гасло Дня охорони праці

Наступна

Начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області Олег Терещенко 20.06.2019 прийняв участь у засіданні круглого столу на тему: «Проблемні питання чинної моделі інтернатури та шляхи їх вирішення»