Обговорення питань реалізації урядової програми «Доступні ліки» на Херсонщині

Опубліковано 25.04.2019 о 11:19

24 квітня 2019 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Андрія Балоня з керівниками аптечних закладів, які долучилися до реалізації урядової програми «Доступні ліки». В даному заході також взяв участь начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області Владислав Данько. На заході було відзначено, що в першому кварталі поточного року в області дана програма була профінансована майже на 6,5 млн грн. і близько 10 тисяч пацієнтів отримали ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. 154 аптечних закладів Херсонщини реалізовували ліки за програмою «Доступні ліки».

За інформацією Департаменту охорони здоров’я ОДА, з 01 квітня 2019 року, відшкодування 96 аптечним закладам Херсонщини здійснює Національна служба здоров’я України на підставі 36 укладених угод. Також під час зустрічі зазначалося, що 31 суб’єкт господарювання надав до НСЗУ необхідний пакет документів та очікує рішення щодо укладання угоди. 

Обговорюючи виконання урядової програми Андрій Балонь підкреслив, що ефективність лікування і стан громадського здоров’я залежить від ефективної взаємодії лікарів, фармацевтів та пацієнтів. На зустрічі було наголошено, що у 2019 році на відшкодування вартості препаратів інсуліну, державним кошторисом затверджено понад 20 млн грн. а також передбачено додаткові кошти, у сумі 5 млн грн, із залишку медичної субвенції за 2018 рік.

Для оперативного вирішення нагальних питань щодо реалізації в області  урядової програми «Доступні ліки» заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь дав учасникам зібрання відповідні доручення.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Взаємодія державних територіальних органів Херсонської області щодо здійснення контролю у сфері ринкового нагляду

Наступна

Інформація щодо анульованих ліцензій суб'єктів господарювання Херсонської області в першому півріччі 2019 року