За продаж ліків дітям та відпуск препаратів без рецепту передбачено адміністративну відповідальність

Опубліковано 09.12.2021 о 13:16

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області нагадує, що Верховною Радою України був прийнятий Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів у заборонених законодавством випадках та встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам)» (1886-IX від 17.11.2021).

Законом доповнено Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею – 424 «Порушення встановленого порядку реалізації (відпуску) лікарських засобів». Так, за продаж лікарських засобів в аптечних закладах без рецепта у заборонених законодавством випадках  передбачено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо протягом року порушення повториться, на особу вже чекатиме адміністративне стягнення у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього продаж, у тому числі дистанційно, а також доставка ліків малолітнім дітям, які не досягли 14 років, – тягне за собою  накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наголошуємо щодо безумовного дотримання встановленого порядку реалізації (відпуску) лікарських засобів!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Інформація для провізорів та фармацевтів, які будуть проходити атестацію 23.12.2021 року

Наступна

Інформація для імпортерів лікарських засобів з метою використання в роботі