З 1 липня подача до Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів в обіг, інформації відбуватиметься в цифровому форматі

Опубліковано 20.06.2023 о 11:50

МОЗ звертає увагу, що 1 липня 2023 р. закінчується перехідний період, протягом якого надавалася можливість подачі в паперовій або в електронній формі повідомлення до Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro (далі — Реєстр).

Перехідний період забезпечив можливість проведення додаткових заходів для комфорту користувачів, доопрацювання технічних рішень, навчання та додаткових комунікацій з учасниками ринку.

Протягом 2023 р. частка повідомлень, поданих через електронний кабінет Реєстру, свідчить про позитивну тенденцію до зростання, зокрема:

в лютому вона становила 36,8% від загальної кількості поданих повідомлень;

в березні — 69,7%,

у квітні — 74,9%;

в травні — вже 80,6%.

На сьогодні, за результатами проведених заходів (навчань, консультацій, робочих зустрічей тощо) із залученням експертів, розробників та учасників ринку, які проводять господарську діяльність, повʼязану з введенням в обіг медичних виробів, модернізовано програмні засоби системи Реєстру з напрацюванням планів його технічного розвитку.

Також засвідчено готовність до повного переходу на електронну взаємодію з використанням Реєстру як ефективного та зрозумілого інструменту. Одночасно досягнуто розуміння щодо забезпечення безперервного наповнення Реєстру навіть у найскладніші часи.

Таким чином, з 1 липня 2023 р. повідомлення про внесення інформації до Реєстру видаються виключно в електронному форматі через інтерфейс електронного кабінету.

Доступ до Реєстру надається через офіційний вебсайт Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками dls.gov.ua у розділі «Ринковий нагляд», підрозділі «Реєстр осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг».

Для отримання доступу потрібно зареєструватися в електронному кабінеті Реєстру на офіційному сайті Держлікслужби. Сама процедура проста та передбачає авторизацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Після підтвердження достовірності даних ключа користувачу відкриється доступ до електронного кабінету Реєстру з переліком доступних послуг.

Детальніше з інструкцією користувача можна ознайомитися за посиланням.

За матеріалами www.dls.gov.ua

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Канабіс: потужний лікарський засіб чи звичайний наркотик?

Наступна

Через підвищення температури повітря аптеки мають слідкувати за температурним режимом зберігання ліків — Держлікслужба