Керівникам СГД та ЛПЗ щодо утилізації або знешкодження неякісних лікарських засобів

Опубліковано 19.12.2023 о 18:41
для СГД

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Донецькій області (далі – Служба ) висловлює Вам свою повагу та нагадує, що відповідно до статті 23 Закону України «Про лікарські засоби», неякісні лікарські засоби, включаючи ті, термін придатності яких закінчився, підлягають утилізації та знищенню. Утилізація та знищення лікарських засобів проводяться відповідно до Правил, що затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та інших вимог законодавства.

Згідно пункту 6 розділу ІІ наказу Міністерства охорони здоров’я України від 24.04.2015 № 242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів» (далі – Правила), суб’єкти господарювання, які мають лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких лікарських засобів на утилізацію або знешкодження до спеціалізованих підприємств, які мають відповідну ліцензію (в паперовому та електронному
вигляді за формою, наведеною у додатку 2 до цих Правил).

Згідно пункту 4 розділу І Правила є обов’язковими для усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність, пов’язану з обігом лікарських засобів, утилізацією та знешкодженням відходів.

Враховуючи зазначене, просимо Вас своєчасно надавати інформацію щодо утилізації лікарських засобів за формами передбаченими вищевказаним наказом, у форматах PDF та WORD/Excel на електронну адресу Служби: dls.dn@dls.gov.ua та в паперовому вигляді на адресу: вул. Соборна, 20 «к», м. Мирноград, Донецька область, 85323 Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Донецькій області. Форми надавати із супровідним листом з датою, вихідним номером та підписом керівника.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Медикаменти для медичних закладів міста Лиману Донецької області

Наступна

МОЗ та ВООЗ підписали дворічну угоду про співробітництво