Шануйся, піклуйся, вакцинуйся — мобільні бригади центрів контролю та профілактики хвороб проводять щеплення проти COVID-19 у віддалених громадах

Опубліковано 19.11.2023 о 22:33
новини

Минулого тижня в Україні зареєстрували 10 287 випадків захворювання на COVID-19 та 54 летальні випадки серед людей старше 30 років. З початку епідсезону в жовтні захворюваність на COVID-19 зростає, тому центри контролю та профілактики хвороб у всіх областях посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо важливості вакцинації, особливо під час епідсезону. 

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. В рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» фахівці центрів контролю та профілактики хвороб у всіх областях проводять виїзні вакцинальні сесії до громад та роз’яснюють важливість щеплення, особливо для населення із груп ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Щеплення проти COVID-19 безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей).

Вакцина  проти грипу, корейського або французького виробництва, доступна в аптеках. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості. З початку жовтня щеплення зробили 67 277 людини. Крім того, у кожній області триває безоплатна вакцинація медиків проти грипу.

Додатково: комунікаційна кампанія «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» реалізується у співпраці центрів контролю та профілактики хвороб та проєкту міжнародного партнерства USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація «Пакт» в Україні. Мета інформаційної кампанії – донести до населення важливість щеплень проти COVID-19 та грипу, підвищити обізнаність населення про необхідність щорічної вакцинації під час епідсезону та збільшити охоплення щепленнями серед груп ризику. В рамках кампанії громади отримують друковані матеріали з роз’ясненнями про захворювання та інформацію про найближчі вакцинальні пункти, кількість наявних вакцин та можливості запису на щеплення або виклику мобільних бригад до віддалених громад. 

За матеріалами офіційного сайту МОЗ України

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Понад 5 тисяч е-рецептів на наркотичні препарати виписано в межах програми місцевих бюджетів

Наступна

Стійкість до антибіотиків: чим загрожує та як її зупинити