Аптечні заклади, які розташовані в приміщенні або на території лікувально-профілактичного закладу, мають укласти договір про реімбурсацію

Опубліковано 21.03.2024 о 12:08

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області інформує, що Кабінетом Міністрів України 22 грудня 2023 року прийнято постанову № 1362 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 і від 27 лютого 2019 р. № 136», якою внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

 Ліцензійні умови доповнено положенням, згідно з яким у разі розміщення аптеки та/або аптечного пункту ліцензіата в приміщенні та/або на території лікувально-профілактичного закладу ліцензіат укладає договір про реімбурсацію відповідно до Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію та за формою, що затверджені постановою Кабміну від 27.02.2019 N 136 “Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію”.

Суб’єкти господарювання, аптеки та/або аптечні пункти яких розміщені у приміщенні та/або на території лікувально-профілактичного закладу, зобов’язані укласти договір з НСЗУ з метою забезпечення в таких аптечних закладах відпуску споживачам лікарських засобів та/або медичних виробів згідно з умовами укладеного договору.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 № 1362 набрала чинності  26.02.2024 (За матеріалами сайту Держлікслужби)

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Про не допуск відпуску без рецепта лікарських засобів, що вміщують кодеїн та інші підконтрольні речовини наркозалежним особам для їх немедичного використання

Наступна

Про поновлення проведення позапланових перевірок характеристик продукції