Виконання повноважень Держлікслужби територіальним органом в умовах воєнного стану на Черкащині

Опубліковано 17.05.2022 о 14:54

Держлікслужба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області здійснює свої повноваження в умовах воєнного стану та виконує покладені на неї завдання. Основним завданням є реалізація повноважень Держлікслужби на території Черкаської області.

Серед основних заходів, які реалізуються на сьогодні:

  • надання консультативної та методично-інформаційної підтримки суб’єктам господарювання у межах своєї компетенції.
  • організовує розгляд звернень громадян з питань, що належать до її компетенції, виявляє та усуває причини, що призводять до подання громадянам скарг.
  • безпосередня комунікація з аптечними закладами для допомоги волонтерам в пошуку необхідних лікарських засобів.
  • постійний моніторинг рівня цін на лікарські засоби за узгодженим Держлікслужбою України переліком по встановленій формі від суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.
  • постійний моніторинг суб’єктів господарювання, аптечні заклади яких здійснюють діяльність в області під час воєнного стану та графіку їх роботи.
  • постійний моніторинг наявності препаратів інсуліну в аптечних закладах області. З опрацьованою інформацією можна ознайомитись на вебсайті Держлікслужби України у закладці «Мапи працюючих аптек та наявність інсулінів від партнерів»;
  • постійний моніторинг наявності у аптечних закладах йодовмісних лікарських засобів та гормональних препаратів щитоподібної залози.

 

З метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами в умовах воєнного стану також здійснено:

  • передліцензійні перевірки суб’єктів господарювання щодо отримання ліцензій для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.
  • видачу висновків про якість ввезених лікарських засобів в рамках державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 №902.
  • розгляд документів, наданих суб’єктами господарювання для погодження переліків внутрішньоаптечної заготовки, що виробляє (виготовляє) аптека відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством.
  • контроль за виконанням правил утилізації та знищення лікарських засобів.
  • підготовку інформаційно-аналітичних документів до Держлікслужби щодо основних результатів діяльності та стану і проблемних питань обігу лікарських засобів.

 

Держлікслужба у Черкаській області під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з Черкаською обласною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування, а також підприємствами, установами, організаціями на території Черкаської області.

 

Зберігайте спокій, керуйтесь лише офіційними каналами комунікації!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Перелік аптечних закладів м.Черкаси та області, де можна придбати ІНСУЛІН на 16.05.22

Наступна

Перелік аптечних закладів м.Черкаси та області, де можна придбати ІНСУЛІН на 23.05.22