Внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. № 282 стосовно деяких питань ліцензування господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Опубліковано 30.09.2021 о 12:38

    Постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2021 р. № 939 внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 року № 282.

Змінами спростовано перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії (додаток 1), зокрема вилучено довідку МВС про відсутність у працівників, які за своїми службовими обов’язками отримають (чи мають) доступ безпосередньо до наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, не знятої чи не погашеної в установленому порядку судимості за вчинення середньої тяжкості, тяжкого та особливо тяжкого злочину або за злочин, пов’язаний із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у тому числі вчинених за межами України, та дозвіл Національної поліції на використання об’єктів і приміщень, призначених для провадження діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та їх відповідність встановленим вимогам. Зазначена інформація повинна бути зазначена в оновленій формі відомостей (додаток 3).   

Передбачено зупинення дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в повному обсязі або частково. Ліцензійні умови доповнені порядком дій ліцензіата, у разі зупинення дії ліцензії повністю або частково; визначений порядок відновлення дії ліцензії, що була зупинена Держлікслужбою. Документом затверджені форми заяв про розширення та звуження провадження виду господарської діяльності, про зупинення та відновлення (повністю або частково) дії ліцензії, про переоформлення ліцензії. Також визначені вимоги до освіти спеціалістів.

Постановою 939 змінено терміни подання до органу ліцензування звітності. Відтепер  звіт щодо кількості наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що виробляються, виготовляються, ввозяться на територію України, вивозяться з території України, реалізовуються чи використовуються, а також про кількість запасів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів станом на 31 грудня звітного року слід надавати до Держлікслужби до 31 січня року, що настає за звітним періодом.

Ліцензійні умови доповнено вимогою стосовно забезпечення  ліцензіатом доступності місць провадження господарської діяльності для маломобільних груп населення (дана зміна набирає чинності 10.12.2021).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області продовжує працювати в умовах карантину до 31 грудня 2021 року

Наступна

Набули чинності зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929