В України оновлено алгоритм тестування на наявність коронавірусної інфекції

Опубліковано 20.01.2021 о 16:09

Щоб розширити доступ пацієнтів до тестування, швидше виявляти інфікованих коронавірусом та ефективніше протистояти пандемії в Україні оновлено алгоритм тестування на COVID-19. Тестування пацієнтів з підозрою на ковід буде проводитися на первинній ланці та на рівні амбулаторної допомоги.

Зміни передбачають, що тестування на коронавірус будуть робити людям з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції. Раніше тестували пацієнтів лише з симптомами COVID-19 та пневмонії. Відбір матеріалів для тестування та їх транспортування у лабораторний центр МОЗ тепер входить до пакету з надання медичної допомоги на первинній ланці і є безоплатним для пацієнта з підозрою на COVID-19.

До стандарту первинної медичної допомоги додано скринінгове обстеження – тестування методом експрес-діагностики – швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування.

Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять:

  • людям з підозрою на COVID-19;
  • людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії;
  • пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації;
  • особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19 та тим, хто повернувся з регіонів, де зафіксовано масштабне розповсюдження COVID-19.

 

За метеріалами Прес-служби Управління охорони здоров’я  Чернігівської облдержадміністрації

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Як припинити самоізоляцію після повернення з-за кордону? Роз’яснює Центр громадського здоров’я

Наступна

Інформація щодо здійснення ринкового нагляду Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області