Державна регуляторна служба опублікувала Регуляторні паспорти усіх областей України

Опубліковано 20.05.2021 о 11:24

Державна регуляторна служба України оновила дані моніторингу вебсторінок ОМС та МОВВ та створила Регуляторні паспорти усіх областей, у яких наочно показано рівень висвітлення на офіційних сайтах регуляторних даних – по кожному регулятору окремо та порівняно з іншими регіонами.

Регуляторні паспорти областей з інформацією про їх регуляторну діяльність можна переглянути за посиланням, обравши на мапі потрібну область.

«Місцеві органи влади, які мають офіційні вебсторінки та публікують на них річні плани, проєкти та чинні регуляторні акти, отримують від ДРС «джек-пот» – чотири зелені колонки, а з ними гордість та взаємну повагу від своїх виборців», – зазначив Голова ДРС Олексій Кучер.

За словами Голови ДРС Олексія Кучера, регуляторна діяльність усіх органів влади має бути відкритою та прозорою для громадськості та підприємців. Проте, часто найбільшими порушниками регуляторного законодавства виявляються органи місцевого самоврядування.

Відповідно до Закону на офіційних вебсайтах ОМС має бути опублікована інформація про плани регуляторної діяльності, проєкти регуляторних актів, а також чинні регуляторні акти.

Втім, нерідко інформаційне наповнення органами місцевого самоврядування розділів про регуляторну діяльність провадиться без дотримання чіткої та логічної моделі, а оновлення інформації відбувається несвоєчасно та безсистемно.

Задля підвищення ефективності та дієвості в провадженні регуляторної політики на місцях, ДРС рекомендує створювати на сайтах окремі розділи «Регуляторна діяльність».

Зазначимо, що прозорість та послідовність органів влади у процесі здійснення ними регуляторної діяльності необхідна для забезпечення передбачуваності суб’єктів владних повноважень перед громадськістю та суб’єктами господарювання.

Нагадаємо, раніше ДРС підготувала «дорожню карту» для органів місцевого самоврядування — методичні рекомендації з проведення регіонального регуляторного перегляду.

 

За матеріалами офіційного сайту ДРС (посилання)

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Роботу Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області у зміненому режимі продовжено до 30 червня 2021 року

Наступна

Роботу Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області у зміненому режимі продовжено до 31 серпня 2021 року