Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області та Одеська митниця розробили план взаємодії

Опубліковано 13.10.2023 о 08:24

Метою Плану є дотримання вимог законодавства щодо якості та безпеки лікарських засобів, у тому числі тих, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори, отруйні та сильнодіючі засоби (далі – підконтрольні речовини), медичних імунобіологічних препаратів (далі – лікарські засоби), щодо державного ринкового нагляду в сферах медичних виробів, медичних виробів для діагностики in vitro, активних медичних виробів, які імплантуються (далі – медичні вироби) та посилення боротьби з незаконним переміщенням через митний кордон України та розповсюдженням фальсифікованих, неякісних лікарських засобів і медичних виробів.

  1. Основними завданнями плану
    а. Реалізація державної політики у сферах протидії незаконному переміщенню через митний кордон України, обігу фальсифікованих, неякісних та незареєстрованих лікарських засобів, підконтрольних речовин та медичних виробів.
    б. Координація зусиль з протидії незаконному переміщенню через митний кордон України та розповсюдженню фальсифікованих, неякісних та незареєстрованих лікарських засобів, підконтрольних речовин та медичних виробів.
    в. Виявлення та усунення причин та умов, що сприяють незаконному переміщенню через митний кордон України та розповсюдженню фальсифікованих, неякісних та незареєстрованих лікарських засобів, підконтрольних речовин та медичних виробів.
  2. Принципи взаємодії
    а. Дотримання у співпраці принципів законності, публічності та взаємодопомоги.
    б. Оперативна співпраця у вирішенні проблемних питань, що виникатимуть під час реалізації цього Плану та, у разі потреби, залучення у встановленому порядку до їх вирішення кваліфікованих фахівців.
    в. Недопущення витоку із законного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
    г. Надання взаємної консультативно – методичної допомоги з питань переміщення через митний кордон України та розповсюдження лікарських засобів, підконтрольних речовин та медичних виробів.

                                                     Працюємо разом задля безпеки життя нашого народу!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

ЛЮДИ, ЯКІ ХВОРІЮТЬ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ І ТИПУ ПОЧАЛИ ОТРИМУВАТИ ТЕСТ-СМУЖКИ ЗА ПРОГРАМОЮ РЕІМБУРСАЦІЇ

Наступна

З 13 жовтня в дію вступає нова редакція Наказу МОЗ № 360, яка міститиме зокрема і деякі зміни щодо відпуску наркотичних ліків