Де можна придбати ліки за е-рецептом?

Опубліковано 18.04.2023 о 21:30

В Україні впроваджено електронний рецепт, метою якого є використання сучасних технологій і все більше аптек працює у Електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

То як же споживачу знайти найближчу аптеку, де можна придбати ліки із використанням е-рецепту?

Знайти найближчу до вас аптеку, яка відпускає ліки за електронним рецептом, можна на спеціальному дашборді – «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом», на якому потрібно обрати область, тип та назву населеного пункту, в якому ви проживаєте. Після цього на дашборді зʼявиться карта з позначками доступних аптек, а також перелік адрес аптек, які відпускають ліки за е-рецептом, ознайомившись з якою, ви можете обрати найзручнішу для вас аптеку.

Нагадаємо, що під час перехідного періоду діятимуть також і паперові рецепти. Тобто ви можете обрати тип рецепта (електронний чи паперовий) відповідно до ваших потреб та для вашої зручності.

Обравши е-рецепт, ви отримуєте номер рецепта та унікальний код його погашення у вигляді смс-повідомлення. В аптеці достатньо повідомити ці дані фармацевту.

Звертаємо Вашу увагу, що діють виключення для регіонів, де йдуть бойові дії, а також на придбання ліків волонтерами для потреб медичного фронту без рецепта лікаря.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

7 квітня – Всесвітній день здоров’я

Наступна

Як отримати ліки жителям сільської місцевості?