До відома Голів об`єднаних територіальних громад Сумської області

Опубліковано 12.04.2022 о 14:24

У відповідності із постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану» у період дії воєнного стану право на провадження господарської діяльності може набуватися суб’єктами господарювання на підставі подання до відповідних міністерств декларації про провадження господарської діяльності, без отримання дозвільних документів. Зазначений нормативно-правовий акт розповсюджується й на діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, за виключенням переліку, згідно додатку 2 вказаної постанови.

    Однак декларування зазначеного виду діяльності не звільняє суб`єктів господарювання від обов’язку дотримуватись вимог законодавства. Зокрема, торгівля лікарськими засобами може здійснюватися виключно через аптечні заклади, за умови відповідності ліцензійним умовам провадження даного виду діяльності. Відповідно, вона не може здійснюватися через будь-які інші заклади та поза аптечними закладами (виключення зазначені у Ліцензійних умовах з роздрібної торгівлі лікарськими засобами).

      Для уникнення невиправних наслідків у сфері забезпечення населення безпечними та якісними лікарськими засобами, а також значного зниження рівня отримуваної пацієнтами фармацевтичної допомоги, загрози розповсюдження неякісних лікарських засобів, у випадку звернення суб`єктів господарювання до виконавчих органів місцевого самоврядування з метою їх підтримки щодо можливості здійснювати продаж лікарських засобів поза межами аптечних закладів, у тому числі в магазинах роздрібної торгівлі, пропонуємо відмовляти у їх задоволенні.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Про відпуск лікарських засобів

Наступна

Зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)