До відома суб`єктів господарювання, які мають намір здійснювати оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами

Опубліковано 22.03.2022 о 15:34

18 березня 2022 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 314  «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану».

Зазначеним нормативно-правовим документом встановлено, що у період воєнного стану право на провадження господарської діяльності може набуватися суб’єктами господарювання на підставі подання до Міністерства економіки декларації про провадження господарської діяльності, що містить відомості згідно з додатком 1, без отримання дозвільних документів.

Декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта:

в електронній формі — через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатку Порталу Дія (Дія);

у паперовій формі — через центр надання адміністративних послуг, подана особисто суб’єктом господарювання або уповноваженою особою, надіслана поштою.

Слід зазначити (і це чітко вказано у постанові КМУ № 314), що суб’єкти господарювання, які набули право на провадження господарської діяльності на підставі декларації, у разі відсутності відповідних дозвільних документів, невідкладно, але не пізніше одного місяця після припинення чи скасування воєнного стану звертаються до відповідних органів ліцензування, і отримують відповідні дозвільні документи в порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством, без зупинення (припинення) їх діяльності.

Додаток 2 до постанови КМУ № 314 містить перелік видів господарської діяльності, на яких дія вказаного документа не розповсюджується.  

Так, для виробництва лікарських засобів (для суб’єктів господарювання, які не мають діючої ліцензії на виробництво лікарських засобів), а також для культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку, необхідно отримати відповідну ліцензію.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Керівникам суб`єктів господарювання Херсонської області, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами

Наступна

Програма реімбурсації вартості лікарських засобів продовжує працювати в умовах воєнного стану