До уваги керівників лікувально-профілактичних закладів

Опубліковано 26.02.2024 о 15:31

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області (далі-Служба) повідомляє, що механізм розслідування та ведення обліку нещасних випадків невиробничого характеру визначається постановою КМУ від 22 березня 2001 року № 270 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру» (далі- Порядок).

Розслідуванню згідно з цим Порядком підлягають нещасні випадки, в тому числі, що сталися під час споживання (використання) нехарчової продукції.

Факт ушкодження здоров’я внаслідок нещасного випадку і засвідчує лікувально-профілактичний заклад.

Відповідно до п.6 Порядку лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом доби надсилають письмове повідомлення за встановленою формою

(додаток 1): про кожний нещасний випадок, що стався внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції – до органу державного ринкового нагляду у відповідній сфері відповідальності.

Відповідно до постанови КМУ від 28 грудня 2016 року № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» до сфери відповідності Держлікслужби відносяться медичні вироби та запобіжні заходи до них, активні медичні вироби, що імплантують, медичні вироби для діагностики in vitro та їх допоміжні засоби, біоімплантати.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області є територіальним органом Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та бере участь у реалізації державної політики у сферах контролю якості та безпеки лікарських засобів та медичної продукції.

Служба здійснює моніторинг нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок використання медичних виробів.

Виходячи з вищезазначеного, просимо вас забезпечити подання повідомлень лікувально-профілактичних закладів, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок використання медичних виробів (формуються відповідно до п.6 Порядку, додаток 1) на адресу Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області (м. Харків, вул. Громадянська, 25), електронна пошта: dls.kh@dls.gov.ua

Офіційний лист

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо знищення та утилізацію товарів (предметів) гуманітарної допомоги юридичними особами

Наступна

Керівникам суб`єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами в Харківській області