До уваги суб’єктів господарювання !!!!! Зміни у Ліцензійних умовах стосовно змісту вивісок, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №699 від 11.07.2023.

Опубліковано 14.07.2023 о 10:48

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Львівській області повідомляє, що для убезпечення громадян та встановлення справедливих ринкових умов було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 11.07.2023 № 699 «Про внесення змін до пункту 161 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)».

Відповідно до нових вимог, затверджених у даній постанові, на вивісці та зовнішніх рекламних конструкціях аптечного закладу не дозволяється вказувати рівень або іншу ознаку цін, яка може вплинути на наміри споживача щодо придбання товарів у такому закладі. Також не можна вказувати інформацію, що може вводити споживача в оману, про орієнтованість аптечного закладу на обслуговування певних соціальних груп населення, використовуючи у назві такі слова як “низькі ціни”, “оптові ціни”, “соціальний”, “доступний” тощо. Окрім того, не допускається порівняння з іншими аптечними закладами.

Постанова КМУ від 11.07.2023 № 699 набуває чинності через 2 місяці після її опублікування (станом на 13 липня не була оприлюднена).

Враховуючи вищезазначене, просимо врахувати зміну та привести вивіски та зовнішні рекламні конструкції у відповідність до чинних Ліцензійних умов.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо належних температурних умов зберігання лікарських засобів

Наступна

До уваги суб'єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки