Законопроєкт «Про лікарські засоби»: до другого читання проєкту ще можна надсилати пропозиції

Опубліковано 16.09.2021 о 10:34

Як раніше повідом­ляло наше видання, 9 вересня Парламент у першому читанні прийняв за основу проєкт закону України «Про лікарські засоби» за реєстраційним № 5547. Зокрема, він спрямований на:

зниження адміністративного тиску на учасників фармацевтичного ринку шляхом створення єдиного регуляторного органу у сфері обігу лікарських засобів за аналогією до органів, що діють в країнах ЄС;

підвищення рівня прозорості виведення лікарських засобів на ринок України та їх подальшого обігу;

захист споживачів від небезпечних, неефективних та неякісних ліків;

підвищення фізичної та економічної доступності препаратів для пацієнтів;

формування сприятливого інвестиційного клімату та подолання технічних бар’єрів у міжнародній торгівлі лікарськими засобами.

Згідно зі ст. 116 Регламенту Верховної Ради України пропозиції і поправки до законопроєкту, який готується до другого читання, вносяться в 14-денний строк після дня прийняття законопроєкту за основу. Тобто для проєкту закону за № 5547 цей термін спливає 23 вересня. Тому в разі наявності зауважень до тексту документа слід звертатися до народних депутатів України, членів Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Кількість нових випадків інфікування стрімко зростає — дані ЦГЗ

Наступна

Обов’язкова вакцинація, дистанційна торгівля та кримінальна відповідальність за підробку документів щодо вакцинації — засідання Уряду