Звіт щодо здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства щодо забезпечення якості та безпеки лікарських засобів

Опубліковано 22.01.2021 о 08:43

  У 2020 році Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області (далі – Служба) планово перевірено:

    – 11 ліцензіатів фармацевтичної практики за 25 місцями провадження діяльності (аптечні заклади) стосовно дотримання ними вимог законодавства щодо якості лікарських засобів. За звітний період встановлено 25 випадків порушення вимог законодавства щодо якості лікарських засобів.

 За результатами планових перевірок ліцензіатів фармацевтичної практики у 2020 році  видано 9 приписів про усунення виявлених порушень;

складено 2 адміністративні протоколи та розглянуто 2 справи про адміністративні правопорушення з винесенням постанов у сфері забезпечення якості лікарських засобів на загальну суму 272 грн.

– 3 ліцензіати медичної практики (комунальні лікувально-профілактичні заклади) за 7 місцями провадження діяльності стосовно дотримання ними вимог законодавства щодо якості лікарських засобів.

За звітний період встановлено  15  порушень вимог законодавства щодо якості лікарських засобів.

За результатами планових перевірок ліцензіатів медичної практики:

– видано 3 приписи про  усунення виявлених порушень, складено 4 адміністративні протоколи та розглянуто 4 справи про адміністративні правопорушення з винесенням постанов у сфері забезпечення якості лікарських засобів на загальну суму 68 грн.

Контроль за дотриманням вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів імпорту лікарських засобів (крім АФІ), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами у 2020 році

Службою здійснено 12 планових перевірок, у тому числі за 42 місцями провадження діяльності:

За результатами перевірок видано 8 розпоряджень про усунення порушень Ліцензійних умов.

Крім того, на розгляд до Держлікслужби передано матеріали 2 синхронних перевірок та складено 2 акти, що є підставою для анулювання ліцензії.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

До уваги керівників суб’єктів господарювання та лікувально-профілактичних закладів щодо карантинних обмежень

Наступна

У сфері обслуговування споживачів повинна використовуватися лише державна мова