Зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Опубліковано 29.09.2021 о 16:43

Керівникам суб`єктів господарювання, що здійснюють діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території                                                               Миколаївської області

 

        Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області повідомляє, що постановою  Кабінету Міністрів України від 08.09.2021 № 939 (далі – Постанова) внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку (далі – Ліцензійні умови).

Постанову розроблено з метою приведення у відповідність до вимог Закону України від 02 жовтня 2019 року № 139-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності».

Змінами скасовано необхідність  подання при отриманні ліцензії довідки  МВС про відсутність у працівників, які за своїми службовими обов’язками отримають (чи мають) доступ безпосередньо до наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, не знятої чи не погашеної в установленому порядку судимості за вчинення нетяжких, тяжких та особливо тяжких злочинів або кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у тому числі тих, що вчинені за межами України, а також дозволу  Національної поліції на використання об’єктів і приміщень, призначених для провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Натомість зазначена інформація повинна вказуватись в оновленій формі відомостей.    

Постановою передбачено зупинення дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в повному обсязі або частково. Ліцензійні умови доповнені порядком дій ліцензіата, у разі зупинення дії ліцензії повністю або частково.
Також визначений порядок відновлення дії ліцензії, що була зупинена Держлікслужбою. Документом затверджені форми заяв про розширення та звуження провадження виду господарської діяльності, про зупинення та відновлення (повністю або частково) дії ліцензії, про переоформлення ліцензії.

 Змінами закріплена необхідність ліцензіата забезпечити доступність місць провадження господарської діяльності для маломобільних груп населення.

Також змінено терміни подання до органу ліцензування звітності. Відтепер  звіт щодо кількості наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що виробляються, виготовляються, ввозяться на територію України, вивозяться з території України, реалізовуються чи використовуються, а також про кількість запасів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів станом на 31 грудня звітного року слід надавати до Держлікслужби до 31 січня року, що настає за звітним періодом.

Інформація надана для опрацювання внесених змін до Ліцензійних умов та врахування в роботі.

 

Офіційний лист

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Зміни до Ліцензійних умов в частині кадрових вимог до фахівців аптечних закладів, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами

Наступна

Набув чинності Закон України від 02.11.2021 року № 1843-IX