МОБІЛЬНИЙ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ (МАП) НА ЧЕРКАЩИНІ

Опубліковано 06.02.2024 о 12:39

Держлікслужбою внесено відомості до ліцензійного реєстру про мобільний аптечний пункт, що використовується Черкаським обласним комунальним підприємством «Фармація», для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами за маршрутами, затвердженими ліцензіатом – Мобільний аптечний пункт №2 аптеки №202. Треба зазначити, що Черкащина друга в Україні, яка запровадила цей проект.

Черкаським обласним комунальним підприємством «Фармація» подані Держлікслужбі та органу місцевого самоврядування повідомлення про маршрути МАП, які містять інформацію про пункти відправлення та кінцеві пункти призначення, в тому числі пункти завантаження/ розвантаження та місце стоянки транспортного засобу. Визначено асортимент лікарських засобів, які можна буде придбати у мобільному аптечному пункті. Будуть відпускатися як безрецептурні, так і рецептурні ліки. Всі рецептурні препарати відпускатимуться за паперовими та електронними рецептами. Також у мобільному аптечному пункті будуть відпускатися лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»: для лікування серцево-судинних хвороб, для профілактики інсультів та інфарктів; проти нецукрового та цукрового діабету; для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів; розладів психіки, поведінки, епілепсії тощо; інсуліни та медичні вироби.

Пацієнти будуть отримувати інформацію щодо прибуття мобільного аптечного пункту від сімейного лікаря, органів місцевої влади, з керівниками яких погоджено маршрути, та засобів соцмереж.

Перший виїзд мобільного аптечного пункту заплановано на 08 лютого 2024 року.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Перелік (на 2024.01.31) аптечних закладів ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ, що відпускають ІНСУЛІН

Наступна

Перелік (на 2024.02.07) аптечних закладів ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ, що відпускають ІНСУЛІН