Нагадуємо про надання інформації до територіального органу Держлікслужби

Опубліковано 08.01.2024 о 12:07
 

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області (далі – Служба) нагадує про надання інформації суб’єктами   господарювання, у визначених законодавством випадках до територіального органу Держлікслужби, а саме:

  1. Суб’єкт господарювання, у якого наявні серія або серії лікарського засобу, що заборонені до обігу, відповідно до розпорядження про встановлення заборони обігу надсилає територіальним органам Держлікслужби повідомлення про заходи, вжиті для виконання такого розпорядження (додаток №1 до листа), разом з копіями документів, що підтверджують факт знищення, утилізації або повернення лікарського засобу постачальнику (виробнику). Звертаємо увагу, що згідно з Наказом МОЗ України 11.2011  № 809 «Про затвердження Порядку встановлення заборони (тимчасової заборони) та  поновлення обігу лікарських засобів на території України» суб’єкти господарювання повинні у строк, визначений у розпорядженні про встановлення заборони обігу, вжити заходи до виконання встановлених таким розпорядженням вимог.
  2.  Прізвище, контактний телефон та форму зв’язку (телефон, факс, електронна пошта) уповноваженої особи, відповідальної за вхідний контроль якості лікарських засобів, слід повідомити протягом місяця після її призначення територіальному органу Держлікслужби відповідно до наказів МОЗ України № 677 від 29.09.2014 «Про затвердження Порядку контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі» та від 16.12.2003 № 584 «Про затвердження Правил зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах».
  3.  У відповідності до п.6 Наказу МОЗ України від 24.04.2015 № 242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів» суб’єкти господарювання, які мають лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких лікарських засобів на утилізацію або знешкодження в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною удодатку 2 цього наказу.

Лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, набувають статусу «відходів» та передаються для утилізації або знешкодження до суб’єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. 

Наголошуємо, що в Україні забороняється роздрібна, оптова торгівля та медичне використання (застосування) неякісних, фальсифікованих лікарських засобів; лікарських засобів, обіг яких заборонено в Україні; лікарських засобів, незареєстрованих в Україні (крім випадків, визначених Законом України «Про лікарські засоби»); лікарських засобів, термін придатності яких минув.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області чекає зазначені вище документи від лікарняних та аптечних закладів, які здійснюють свою діяльність на території Запорізької області на   адресу служби:

69033, Запорізька область,м. Запоріжжя, вул. Складська,4,

електронна адреса служби для листування : dls.zp@dls.gov.ua.

Прохання НЕ НАДСИЛАТИ до Держлікслужби України
вказані повідомлення та додаток 2 до наказу МОЗ від 24.04.2015 №242.
 
 
На зображенні може бути: книга
 
 
 
Переглянути статистику та оголошення
Просувати допис
 
 
Подобається
 

 

 
 
Коментувати
 
 
Поширити
 
 
 
 
 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Аптечні заклади Запорізької області, що відпускають препарати інсуліну, станом на 08.01.2024

Наступна

Аптечні заклади Запорізької області, що відпускають препарати інсуліну, станом на 15.01.2024