«Наздоганяюча вакцинація»: 117 тисяч дітей отримали раніше пропущені щеплення проти кору

Опубліковано 28.09.2023 о 18:52
новини

За 2,5 місяці з початку загальнонаціональної кампанії з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи проведено 117 276 щеплень. Першу дозу вакцини отримали 55 248 дітей (віком від 2 до 17 років), другу дозу отримали 62 028 дітей (віком від 7 до 17 років). Найбільше щеплень за попередній тиждень провели у Києві, Херсонській, Житомирській та Рівненській областях. Найменше – у Чернігівській, Вінницькій, Івано-Франківській областях.

Вакцинації проти кору для внутрішньо переміщених осіб, крім мобільних вакцинальних бригад, проводять у пунктах щеплень та у закладах «первинки». За попередній тиждень щеплено 357 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), здебільшого у Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях.

Для повного захисту дітям потрібні дві дози вакцини проти кору, краснухи та паротиту (КПК): в 1 рік (перше щеплення) та в 6 років (друге щеплення). Якщо дитина з якоїсь причини пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно надолужити. Якщо у дитини старше 7 років не має жодної вакцинації проти кору, лікарі проводять два щеплення з мінімальним інтервалом в 1 місяць. 

У межах «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, в Україні сформовано 312 мобільних бригад, що вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях. Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади або запросити її до громади чи організованого колективу, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування. Інформацію про пункти щеплень, їх адреси та графік роботи або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, за вісім місяців 2023 року в Україні на кір захворіло учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік. 43 випадки захворювання на кір (із них 21 – це діти до 17 років), проти 6 за аналогічний період минулого року. 

За матеріалами офіційного сайту МОЗ України (http://surl.li/loznx)

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Вакцина від грипу їде в аптеки: понад 114 000 доз вже пройшли державний контроль якості

Наступна

Бізнес-спільнота підтримує створення єдиного регуляторного органу у сфері лікарських засобів