Повідомлення про кримінальну відповідальність в разі викориcтання гуманітарної допомоги не за призначенням

Опубліковано 22.04.2022 о 10:40

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Львівській області повідомляє про випадки реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення, отриманих шляхом ввезення  гуманітарних вантажів та використання їх не за призначенням.

Звертаємо Вашу увагу на те, що 24.03.2022р.  Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за використання гуманітарної допомоги під час дії воєнного стану, №7146. Даними документами  доповнено Кримінальний кодекс статтею 201-2 “Використання під час дії воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги не за цільовим призначенням, а саме: з метою отримання прибутку або власного збагачення”

Законом запроваджено кримінальну відповідальність за нецільове використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги з такими можливими санкціями: штраф до 51 тис грн або виправні роботи до 2 років або обмеження волі до 4 років, а вчинені в особливо великому розмірі або під час воєнного/надзвичайного стану – до 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Ті самі дії, вчинені особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений цією статтею, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі, – позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Перелік аптечних закладів, що здійснюють реалізацію препаратів інсуліну на території Львівській області

Наступна

До уваги суб'єктів господарювання !!!!!!!