Поновлення позапланових перевірок

Опубліковано 25.03.2024 о 15:16

До уваги суб’єктів господарювання!

     Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Київській області звертає увагу:  08 березня 2024 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 261 “Про внесення змін до постанов КМУ від 13 березня 2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) та державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» та від 3 травня 2022 р. №550 «Про припинення здійснення державного контролю нехарчової продукції в умовах воєнного стану».

     Урядом схвалено рішення щодо поновлення позапланових  перевірок характеристик продукції.

     Відповідно до статті 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» органи ринкового нагляду проводять такі перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів:

  1. планові – згідно із секторальними планами ринкового нагляду;
  2. позапланові – за зверненнями споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об’єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, і відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.

Тож однією із підстав для проведення позапланової перевірки у сфері державного ринкового нагляду є звернення споживачів (користувачів).

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Система електронного надання інформації про косметичну продукцію

Наступна

Доступні ліки