Особливості ліцензування господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами в умовах військового стану з 13.07.2022

Опубліковано 13.07.2022 о 10:07

Держлікслужба повідомляє, що з 13 липня 2022 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 7 липня 2022 р. № 778 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314».

Відповідно до зазначених змін, з 13 липня 2022 року право на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами здійснюється на загальних підставах.

Зокрема, право на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами набувається суб’єктами господарювання шляхом отримання ліцензій у порядку, встановленому законами України «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про лікарські засоби», з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від  30.11.2016 № 929 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)».

Змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314 також установлено, що подані до дня набрання чинності цією постановою суб’єктами господарювання декларації про провадження видів господарської діяльності, є дійсними протягом шести місяців з дня набрання чинності цією постановою.

Протягом зазначеного строку суб’єкти господарювання для подальшого провадження такої діяльності повинні отримати відповідні ліцензії у порядку, строки та на умовах, що передбачені законодавством.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Перелік аптечних закладів, що здійснюють відпуск інсуліну на території Чернівецької області станом на 12.07.2022

Наступна

Перелік аптечних закладів, що здійснюють відпуск інсуліну на території Чернівецької області станом на 13.07.2022