Про затвердження 16-го випуску Державного формуляра лікарських засобів

Опубліковано 01.04.2024 о 09:33

Шістнадцятий випуск Державного формуляра спрямований на подальший розвиток та удосконалення в Україні державної формулярної системи,  забезпечення системи охорони здоров’я об’єктивною інформацією про лікарські засоби з метою протидії упередженому їх поширенню та забезпечення найбільш раціональних, високоефективних та економічно доцільних методів фармакотерапії на принципах доказової медицини. 

Структура шістнадцятого випуску містить загальну інформацію, 21 основних розділи та 11 додатків. Документ містить інформацію щодо 1018 МНН, 134 комбінованих препарати.

У випуску оновлено всі розділи, вилучені лікарські засоби, що не були зареєстровані в Україні станом на 01.09.2023 року. 

Додатки включають інформацію щодо взаємодії, особливостей застосування лікарських засобів у пацієнтів окремих вікових груп, застосування у пацієнтів з порушеннями функції життєвонеобхідних органів та систем, питання фармацевтичної опіки, скерованої на лікарів та пацієнтів, формуляр лікарських засобів для паліативної та хоспісної допомоги, а також рекомендації ВООЗ щодо сприяння раціональному використанню лікарських засобів.

Фаховий науковий супровід Державного формуляра здійснено консультативно-експертними групами, в складі яких працювали провідні спеціалісти, співробітники науково-дослідних установ, підпорядкованих НАМН та МОЗ України, а також фахівці ДЕЦ.

З чинним випуском Державного формуляра лікарських засобів можна ознайомитися за посиланням

 

Чинний випуск Державного формуляра лікарських засобів

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Дієтичні добавки – це не ліки, а харчовий продукт

Наступна

Участь у колегії департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА